• vv Heerenveense Boys
 • Heerenveense Boys
 • vv Heerenveense Boys
 • vv Heerenveense Boys
 • vv Heerenveense Boys
 • vv Heerenveense Boys
 • vv Heerenveense Boys
 • vv Heerenveense Boys
 • vv Heerenveense Boys
 • vv Heerenveense Boys
 • vv Heerenveense Boys
 • vv Heerenveense Boys
 • vv Heerenveense Boys
 • vv Heerenveense Boys
 • vv Heerenveense Boys
 • vv Heerenveense Boys
 • vv Heerenveense Boys
 • vv Heerenveense Boys
 • vv Heerenveense Boys

ING, hoofdsponsor van het Nederlandse voetbal.

Kwartaalbericht jeugdvoetbal

We hebben de start van de competitie achter de rug en de herfstvakantie nadert. Het door de KNVB geintroduceerde nieuwe pupillenvoetbal heeft bij de jongste jeugd haar
intrede gedaan en we zijn inmiddels allemaal gewend aan het digitale wedstrijdformulier (DWF).

Ronald de Boer is als Hoofd Jeugdopleidingen aangesteld en VTON is als trainingsmethodiek geïmplementeerd.

De verbouwingen van de kleedkamers en het verduurzamen van onze accommodatie was gepland, de brand echter niet. In een nog hoger tempo is door veel vrijwilligers ontzettend hard gewerkt om de faciliteiten rond het voetbal goed voor elkaar te krijgen. De eerste resultaten zijn inmiddels zichtbaar.

Op sportief gebied zijn er veel teams door de eerste bekerronde heen gekomen.

Iedere week trainen 550 jeugdleden van Heerenveense Boys twee keer per week op sportpark 'de Akkers' en op zaterdag worden er heel veel  wedstrijden gespeeld.
Spelleiders, scheidsrechters en leiders werpen zich op om alles in goede banen te leiden. De vele chauffeurs zorgen dat alle uitwedstrijden kunnen worden gespeeld. Waar zouden we zijn zonder alle vrijwilligers?

De kleedkamers worden fantastisch! Er liggen zonnepalen op het dak en de make-over van de kantine brengt de sfeer van een echte voetbalkantine. En wat te denken van de nieuwe toiletten, prachtig!

Zijn we dan klaar met de veranderingen? Nee dus.
Er vinden gesprekken plaats met de KNVB om onze vereniging een prominente plek te geven binnen het vrouwen- en meisjesvoetbal in Noord-Nederland. De input van de KNVB komt ten goede van het gehele jeugdvoetbal bij Heerenveense Boys.

Om de trainings- en wedstrijdfaciliteiten goed voor elkaar te krijgen is een tweede kunstgrasveld onontbeerlijk. Er vinden gesprekken met de gemeente plaats om dit tweede kunstgrasveld in de komende zomer te realiseren. De noodzaak is echt aanwezig. Er is geen enkele vereniging in de wijde omgeving met zo'n zware veldbezetting als de onze. Komende winterperiode zullen er weer 750 voetballers één kunstgrasveld moeten delen.

In het seizoen 2018-2019 zal het nieuwe pupillenvoetbal verder worden uitgerold. Jeugd onder 13 zal dan in jaartallen worden verdeeld. Nu nog JO8, JO9, JO11 en JO13 (of MO), dan JO8, JO9, JO10, JO11, JO12 en JO13 (of MO). Alleen de jeugd onder 13 speelt dan nog op een groot veld.

De agenda voor de TC jeugdvoetbal blijft dus gevuld en dit terwijl de TC ook van samenstelling verandert. Klik hier voor de huidige samenstelling.

Op vrijdagavond zien we de Soccer Academy 4 girls en Herder voetbalschool veel van onze jeugdleden beter maken.

Omdat er in de herfstvakantie niet wordt getraind (met uitzondering van de teams waarvan de trainer expliciet heeft aangegeven wel te trainen) biedt Herder voetbalschool de mogelijkheid om donderdagmorgen voor pupillen van 6 t/m 13 jaar gratis te trainen volgens hun succesvolle methode. Opgave verplicht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., voor
23 oktober a.s.

Alle veranderingen en goede bedoelingen ten spijt gebeuren er ook nog wel eens dingen waarvan we achteraf zeggen, "dit had niet zo gemoeten". Veelal zijn deze zaken terug te voeren op selectieprocedures en gebrekkige communicatie. Op 550 jeugdleden gelukkig niet veel, maar iedere individuele situatie is er 1 teveel met teleurgestelde voetballers en ouders als gevolg. Excuses hiervoor, het is nooit de intentie teleur te stellen en wij als amateur bestuurders/vrijwilligers bij een amateur voetbalvereniging leren ook nog iedere dag.

Prestaties en plezier!

Hoewel het nog vroeg in het seizoen is, zien we al wel sportieve aftekeningen.
Voor de koplopers: Blijf doelgericht, niets is er mooier dan een kampioenschap!
Voor de middenmoters: Zoek de uitdagingen, iedere zaterdag weer nieuwe kansen!
Voor de teams onderaan: Blijf trainen en houd vertrouwen, de geleverde arbeid zal zich eens uitbetalen!
Maar bovenal voor iedereen: houd plezier in het spelletje, zaterdag is de mooiste dag van de week!

Ps. Echt voetbalplezier!

Namens het jeugdbestuur van Heerenveense Boys
Tom Boersma

Volgende wedstrijd

Onze Club

v.v. Heerenveense Boys
Sportpark 'de Akkers'
Rottumerweg 1
Postbus 839
8440 AV  Heerenveen
+31 (0)513 - 636644
KVK: 40000806

Vertrouwenscontactpersoon

De Agenda